عکس رهبر جدید
۰
سبد خرید شما خالی است.
فیلم‌ها باید به پرورش و رشد شخصیتی نسل کودک و نوجوان کمک کنند
نشست خبری دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد با حضور اصحاب رسانه در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد.

به گزارش واحد خبر و رسانه دفتر انتشارات و فناوری آموزشی، در این نشست مسعود جهانشاهی، دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد به همراه شفیع آقا محمدیان، رئیس هیئت داوران این دوره از جشنواره با تبیین اهداف و دستاوردها به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ دادند.

مسعود جهانشاهی با اشاره به تاریخچه برگزاری جشنواره فیلم رشد گفت: جشنواره فیلم رشد با هدف ترویج فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی برای گروه‌های سنی مختلف و تقدیر از آثار مروج علمی و تربیتی در حوزه دانش‌آموزی برگزار می‌شود و در جهت ارتقای سطح فرهنگ و آموزش در سطح ملی و بین‌المللی گام برخواهد داشت. این رویداد توسط سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

وی ا
دامه داد: این جشنواره با هدف شناسایی، معرفی و حمایت از برترین آثار در عرصه فیلم و سینما که دارای طراحی آموزشی هدفمند و کاربردی، با بیان خلاقانه و اثربخش برای پشتیبانی از عرصه تعلیم و تربیت اسلامی هستند، بستری مناسب برای فیلم‌سازان و فیلمنامه‌نویسان است تا با به اشتراک گذاشتن همه ظرفیت‌ها، زمینه تحقق این هدف متعالی را فراهم آورند.

دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم رشد به مشکلات سینمای کودک و نوجوان در ایران اشاره کرد و ادامه داد: در کشور ما سینمای کودک و نوجوان هنوز به‌طور کامل شکل نگرفته است. فیلم‌هایی در این حوزه تولید می‌شوند، اما این آثار قادر به پوشش تمامی سلایق و نیازهای مختلف این گروه سنی نیستند. سینمای ایران تبدیل به سینمای مثبت هجده سال شده است و به کودک و نوجوان توجهی ندارد. امروز حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز در کشور مشغول به تحصیل هستند. بنابراین لازم است بخش زیادی از آثار سینمایی به حوزه کودک و نوجوان توجه کنند. اما وضعیت فیلم‌های امروز غیر از این است.

جهانشاهی مهم‌ترین چالش سینمای کودک و نوجوان امروز را فاصله‌گیری فیلمنامه‌ها از تربیت واقعی کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: فیلم‌ها باید با تربیت نسل کودک و نوجوان هماهنگ باشند و به پرورش و رشد شخصیتی آن‌ها کمک کنند. اما متأسفانه، فیلمنامه‌های موجود به اندازه کافی با این موضوع هماهنگی ندارند. هدف اصلی جشنواره فیلم رشد در دوره پنجاه‌وچهارم جلب توجه بیشتر فیلمسازان و فیلمنامه‌نویسان به این مسائل و تلاش برای هم‌راستاسازی فیلمنامه‌ها با نیازهای واقعی کودکان و نوجوانان است تا سینمای این گروه سنی از وضعیت بحران خارج شده و به سمت شکوفایی و تأثیرگذاری بیشتر قدم بردارد.

 

آمار فیلم‌های ارسال شده به دبیرخانه

دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد در ادامه این نشست درخصوص آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره گفت: در بخش فرهنگیان و دانش‌آموزان فیلمساز ۵۴ اثر بلند، ۲۵۴ اثر کوتاه، ۱۳۴ فیلمنامه، ۷۵ مستند بلند، ۱۵۴ مستند کوتاه، ۷۶ پویانمایی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. در بخش بین‌الملل نیز آثاری از ۱۶ کشور جهان نیز به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است این آثار هم اکنون در مرحله بررسی در هیئت‌های انتخاب هستند.

 

افزایش تعداد فیلم‌های بخش داستانی بلند

دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم رشد با اشاره به افزایش تعداد فیلم‌های داستانی بلند گفت: در این دوره از جشنواره با رشد ۷۰ درصدی در بخش «فیلم‌های داستانی بلند» مواجه هستیم. ۵۲ اثر داخلی و خارجی در این بخش به جشنواره ارسال شده است که نشان‌دهنده رشد چشمگیر تولیدات در این حوزه می‌باشد. این افزایش آثار ناشی از سیاست‌های اجرایی سال گذشته در اکران فیلم‌ها و تلاش سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برای دیده شدن آثار است.

اکران فیلم‌های جشنواره در سینما فلسطین، موزه سینما و سالن‌های اختصاصی مجموعه فرهنگی رفاهی (واقع در محدوده شیان تهران)، گزارش روزانه جشنواره و همچنین پخش فیلم‌های جشنواره در سامانه شاد، نشست فیلم‌های «باغ کیانوش» و «نوروز» با حضور عوامل این فیلم‌ها، برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور فیلمسازان مطرح کشور و... از جمله برنامه‌هایی بود که دبیر پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد برای اصحاب رسانه اعلام کرد.

 

شعار جشنواره پنجاه و چهارم، مطالبه‌گری است

در ادامه نشست شفیع آقامحمدیان، رئیس هیئت داوران پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم رشد با اشاره به اینکه جشنواره فیلم رشد با هدف برطرف کردن نقاط ضعف اهداف سه‌گانه آموزشی، تربیتی و علمی برگزار می‌شود، این جشنواره را فرصت مناسبی برای جهاد تبیین مورد تأکید مقام معظم رهبری دانست که بهترین موقعیت برای استفاده از ظرفیت‌های آموزش و پرورش است.

وی افزود: آموزش و پرورش باید در تولید آثار و مستندات مربوط به این حوزه دانش‌آموزان نقش فعالی ایفا کند. در این راستا لازم است یک نفر از اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم رشد برای همکاری در حوزه مفاهیم و فیلمنامه برای این گروه از مخاطبان در شورای سینمای کودک و نوجوان حضور داشته باشد.

رئیس هیئت داوران پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم رشد ادامه داد: این جشنواره سال‌های سکوت و رخوت خود را گذرانده است و اکنون در دورانی هستیم که باید شاهد تأثیرگذاری آن در محیط‌های آموزشی و دانشگاهی باشیم. متأسفانه بخشی از فیلم‌هایی که به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شود با مسائل آموزشی هم‌سو نیستند. در این راستا همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت آموزش و پرورش به جهت‌دهی فیلم‌ها کمک خواهد کرد.

در پایان این نشست از اعلان (پوستر) و تیزر پنجاه و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد با حضور مهدی دوایی، طراح پوستر این دوره از جشنواره رونمایی شد.

لازم به ذکر است پنجاه و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد از یکم تا پنجم دی‌ماه 1403 برگزار خواهد شد.

 

تصاویر نشست خبری را اینجا ببینید.

 

منبع: واحد خبر و رسانه دفتر انتشارات و فناوری آموزشی
تعداد بازدید : ۹۳
کد خبر : ۴,۴۵۸
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 10000
نظر خود را وارد کنید

۲۴ نفر
۲۷,۹۵۶,۷۲۵ نفر
۹۸۱ نفر
۱۰,۲۲۶ نفر
۱,۷۵۹,۸۸۹ نفر