عکس رهبر جدید
۱۷ خرداد ۱۳۹۳ ۰۸:۲۳
سبزی‌کاری خانگی
منبع: «رشد فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش»

«سبزی‌کاری در خانه، ضامن سلامت خانواده» عنوان مقاله‌ای است که در جدیدترین فصل‌نامه رشد آموزش فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش منتشر شده است. خواص برخی سبزی‌ها و نحوه کاشت آن‌ها در خانه از جمله مباحث این مقاله است. علی‌محمد بخشوده نویسنده این مقاله است.
ریحان، تره ایرانی، جعفری، تره تیزک (شاهی) و فلفل سبز قلمی از جمله سبزی‌هایی هستند که در این مقاله به خواص درمانی و نحوه کاشت آن‌ها اشاره شده است. در مورد نحوه کاشت ریحان آمده است: «زمان کاشت ریحان اول بهار است. این گیاه نسبت به سرما حساس است. کاشت ریحان هم به‌صورت دست‌پاش و هم خطی ممکن است. ظرفی را که می‌خواهیم ریحان در آن بکاریم باید پر از خاک با کود حیوانی باشد. ابتدا سطح خاک را صاف و سپس شیارهایی به عمق 5/1 سانتی‌متر و به فاصله 20 سانتی‌متر از یکدیگری در سطح کاشت ایجاد می‌کنیم، آنگاه بذرهای ریز ریحان را با ماسه بادی مخلوط کنیم و سپس بکاریم بهتر است. پس از کاشت بذرها خاک‌های لبه شیارها را داخل شیارها می‌بریم و ظرف را به ضخامت یک سانتی‌متر با کود حیوانی یا کمپوست می‌پوشانیم و آن را با آبپاش کوچکی به آرامی آبیاری می‌کنیم به‌طوری که بذرها جابه‌جا نشوند. بستگی به شرایط محیطی، پس از یک هفته بذرها سبز می‌شوند. حداقل دمای لازم برای جوانه زدن بذرها در زیر خاک 15 درجه سانتی‌گراد و دمای لازم برای بهترین رشد ریحان 25 تا 30 درجه سانتی‌گراد است.»
متن کامل این مقاله در فصل‌نامه رشد آموزش فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش، شماره 34، بهار 1393 منتشر شده است.

تعداد بازدید : ۱,۳۹۱
کد خبر : ۱,۵۹۱
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 10000
نظر خود را وارد کنید