مجید راستی معتقد است جشنواره «کتاب رشد» توانسته جای خود را بین ناشران باز کند و محلی برای معرفی کتابهای ماندگار است.
نویسنده و سرگروه داور کتابهای داستانی پیشدبستانی نوزدهمین جشنواره کتاب رشد در گفتوگو با روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهارداشت: جشنواره «کتاب رشد» محلی مناسب برای معرفی کتابهای ماندگار مقاطع مختلف سنی و تشویق ناشران برای تولید آثار بهتر است.
او با این توضیح که اگرچه مشکلات مالی ناشران را نمیتوان نادیده گرفت، ادامهداد: همیشه باید برای تولید و عرضه کتاب در بازار تلاش کرد. برنامههای مختلفی در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار میشوند ولی جشنواره «کتاب رشد» در مدت 19-18 سال توانسته است جای خود را بین ناشران باز کند. به یاد دارم در سالهای ابتدایی ناشران استقبال زیادی از این رویداد نداشتند اما به مرور با تلاش عوامل برگزاری جشنواره و معرفی کتابهای خوب، کمکم ناشران در آن حضور فعال پیدا کردند.
امیدوارم روزی همه ناشران در این جشنواره شرکت داشته باشند
مجید راستی با اظهارامیدواری از این که روزی برسد که همه ناشران در جشنواره «کتاب رشد» حضور داشته باشند، افزود: اگر همه مشارکت کنند و کارهای خوب ارائه شود تأثیر بهتری را شاهدیم. در حال حاضر میتوان این جشنواره را بهعنوان یک رویداد شناخته شده و معتبر اما نه فراگیر معرفی کرد؛ اما امیدوارم کتابهای مناسب زیادی تولید شود و بههمان نسبت رشد کیفی نیز پیدا کند. معتقدم این جشنواره میتواند با بالا بردن مبلغ جایزه ناشران را تشویق به تولید بیشتر کند.
این نویسنده درباره سطح کتابهای داوری شده در بخش «کتابهای آموزشی پیشدبستانی» نوزدهمین جشنواره «کتاب رشد»، اظهارداشت: کتابها رشد چشمگیری نسبت به چند سال اخیر نداشتند. شاید با توجه به شرایط کرونایی، جامعه ناشران آثار کمتری را منتشر کرده باشند. البته اگر کارها بهموقع هم فروش نروند سرمایه گردش پیدا نخواهد کرد. دلیل دیگر، میتواند گران شدن مواد اولیه برای تولید کتابهای مورد نیاز باشد و تأثیر منفی در تولید کتاب بگذارد. امیدوارم شرایط روبهرشدی در پیش باشد و کتابهای جدید ناشران هم بهزودی به چرخه تولید رسانده شود و در دسترس مخاطبان قرار بگیرد.
اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب رشد اواخر آبان ماه برگزار خواهد شد.