صنعت: قلاویززنی
امروزه اکثر دستگاهها و تولیدات مکانیکی به کمک پیچ به یکدیگر متصل خواهند شد، چون خرابی کمتری دارند و از طرف دیگر بهراحتی قابلاستفاده هستند. کار با دستگاه قلاویززن که وسیلهای برای ایجاد رزوه در قطعات آهنی و فلزی است، جزو مشاغل بهنوعی جدید و پردرآمد محسوب میشود. این حرفه مهارت زیادی نیاز ندارد و شما با اطلاعات محدود از مواد و مکانیک میتوانید شروع به فعالیت کنید. در ابتدا به یک کارگاه در محدوده شهرکهای صنعتی نیاز دارید. بعد از آن میتوانید دستگاه قلاویززن مناسبی را خریداری کنید. هزینه خرید این دستگاه در حدود 100 میلیون تومان به بالاست. در کنار آن، به یک دستگاه دریل ستونی هم نیاز دارید که در حدود 30 میلیون تومان قیمت دارد. در مجموع، با هزینه 200 میلیون شما میتوانید یک کارگاه کوچک و مختصر قلاویززنی راهاندازی کنید و به درآمد ماهیانه نزدیک به 20 میلیون تومان در ماه برسید.
خدمات: تعمیرات تلفن همراه
در دنیای امروز، همه ما یک گوشی هوشمند داریم که هر لحظه از آن استفاده میکنیم. تعمیرات تلفنهای همراه، با توجه به تورم و قیمت گوشیهای جدید، بهشدت نیاز است. شغل تعمیرات تلفن همراه، به دلیل بهروزشدن هر لحظه فناوری گوشیها، به افراد متخصص نیاز دارد و شما میتوانید با شرکت در دورههای گوناگون این مهارت را فرا بگیرید. البته این همه ماجرا نیست. شما تازه به اصول اولیه این مهارت فنی دست پیدا کردهاید و تا متخصصشدن فاصله زیادی دارید. برای شروع به کار، بعد از فراگیری فنون گوناگون، به کارگاه و مغازه نیاز دارید که هزینه آن متناسب با محل و رفتوآمد عموم مشخص میشود. ابزار موردنیاز این شغل اعم از انواع پیچگوشتی، هیتر، ذرهبینهای مخصوص، دستگاه مَکش (ساکشن) و ... چیزی در حدود 50 میلیون تومان برای شما هزینهبردار خواهد بود، ولی درآمد آن ماهیانه چیزی بین 20 تا 50 میلیون، با توجه به مهارت و تخصص شما، خواهد بود.
هنر: طراحی لباس
پوشاک از دورترین تاریخ بشری تا به امروز جزو اساسیترینهای زندگی بوده است. اما سؤال اساسی این است که چه بپوشیم؟ نوع پوشش و طراحی آن برگرفته از فرهنگ، موقعیت جغرافیایی، سابقه تاریخی و مسائلی از این دست بوده و هست. طراحی لباس بیشتر از آنکه یک مهارت اکتسابی باشد، نیازمند فکری خلاق و باتجربه است که نیاز جامعه و سلیقه افراد را بشناسد و به سمت آن حرکت کند. این حرفه و کسبوکار جزو مشاغلی هستند که نیاز به سرمایه اولیه آنچنانی ندارند و شما باید از فکر و ایده خود بهره ببرید. در ابتدا لازم است مهارتهای خیاطی و دوخت و دوز را فرابگیرید. سپس به چرخخیاطی نیاز خواهید داشت که حدود 100 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد. بعد از طراحی و دوخت، کار خود را در مجلات، مزونها و جشنوارهها ارائه کنید.
کشاورزی: تولید کود
ایدههای خوب همیشه در نابارورترین نقطه ذهن افراد به وجود میآیند. خیلی از ماها، وقتی از کنار بوستان و فضای سبز رد میشویم، بوی بد کود اذیتمان میکند و سعی میکنیم زودتر از آن محیط دور شویم؛ غافل از اینکه فکرهای پولساز در همهجا دنبال ایده کسبوکار پردرآمد هستند. تولید کود یکی از همین شغلهاست. توسعه فضای سبز و صنعت کشاورزی نیاز به مصرف و تولید کود را نسبت به هر زمان دیگر افزایش داده است. میزان مصرف کود در سال 2001 در کشور خودمان چیزی حدود سه میلیون تن بوده و این یعنی یک بازار کار همیشگی.
تولید کود به انواع و شکلهای متفاوتی صورت میگیرد؛ از تولید کودهای حیوانی تا انواع کودهای شیمیایی. در ابتدا اخذ مجوزهای موردنیاز از وزارت جهاد کشاورزی نیاز است و سپس فراهمکردن زمین به مساحت حداقل 200 متر. برای رونق و احداث هر خط ماشینی تولید کود، حتماً باید با مشاوران این زمینه صحبت و گفتوگو کرد. با برآورد هزینه دستگاهها، در حدود 1 میلیارد و 500 میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز است. بعد از تولید محصول موردنظر و بستهبندی مناسب میتوان کود تولیدشده را به بازارهای جهانی نیز صادر کرد.