تمرین جام جهانی در کشتی اقیانوس پیما!
اولین جام جهانی در سال 1930 در کشور اروگوئه برگزار شد. در این رقابتها 13 تیم حضور داشتند که تنها 4 تیم اروپایی بودند و سایرین از قاره آمریکا در مسابقات شرکت کرده بودند. چهار تیم رومانی، فرانسه، بلژیک و یوگسلاوی همگی سوار بر یک کشتی اقیانوس پیما راهی اروگوئه شدند و در این سفر طولانی ناچار شدند تمرینات خود را در کشتی انجام دهند!
قهرمان غایب
تا قبل از سال 2006 تیم مدافع عنوان قهرمانی به صورت خودکار در رقابتهای دوره بعد جامجهانی حضور مییافت و نیازی به شرکت در رقابتهای مقدماتی نداشت. به این ترتیب اروگوئه پس از فتح جام جهانی 1930 مستقیماً جواز حضور در بازی های سال 1934 را به دست آورد. اما در آن دوره برای حضور در این رقابتها تیم آمادهای نداشت. به این ترتیب اروگوئه تنها قهرمانی بود که در دوره بعد جام حاضر نشد.
وقتی تعویض وجود نداشت!
تا سال 1970 خبری از قانون تعویض در جام جهانی نبود و اگر بازیکن تیمی مصدوم میشد، مجبور بود با همان شرایط به بازی ادامه دهد. در غیر این صورت تیم وی ناچار بود با نفرات کمتری به بازی ادامه دهد. در نیمه نهایی جام جهانی 1938 مربی برزیل به «لئونیداس» بهترین بازیکن خود استراحت داد تا او برای فینال آمادگی کافی داشته باشد. اما برزیل دو گل از ایتالیا دریافت کرد و لئونیداس هم مجبور شد تا آخر بازی روی نیمکت نشسته و شاهد شکست تیم خود باشد!
جشنواره گل در جام جهانی
در جام جهانی 1954 مجموعاً 26 بازی برگزار شد و در این دیدارها 140 گل به ثمر رسید! یعنی میانگین 38/5 گل در هر مسابقه. از جمله این نتایج، برد(7-5) اتریش مقابل سوییس بود که پرگل ترین دیدار تمام ادوار جام لقب گرفت. از دیگر نتایج پرگل این رقابتها میتوان به بازیهای زیر اشاره کرد: مجارستان(8-3) آلمان غربی / مجارستان(9-0) کره جنوبی/ آلمان غربی(7-2) ترکیه/ بلژیک(4-4) انگلستان/
داستان(0- 0)
از سال 1930 تا 1958 حتی یک مسابقه جام جهانی بدون گل به پایان نرسید! اما در 1958 دو تیم سوئد و ولز(0-0) کردند و انگلستان و برزیل نیز این نتیجه را تکرار کردند. با گسترش بازی های دفاعی، این نتیجه در دوره های بعد بارها تکرار شد و به این ترتیب جام جهانی 1958 آخرین دوره ای بود که میانگین گل در هر بازی به عدد 3 رسید
اخراج شد و محروم نشد!
در نیمه نهایی جام جهانی 1962، برزیل موفق شد شیلی را با نتیجه(4-2) شکست دهد. در این بازی « گارینشا» بهترین بازیکن برزیل از زمین اخراج شد. اما برزیلیها به این رای اعتراض کردند و مسؤولان فیفا اجازه دادند تا گارینشا در فینال مقابل چکسلواکی بازی کند! از قضا این بازیکن از ستارگان برزیل در این دیدار بود و برزیل با برتری(3-1) در فینال، قهرمان مسابقه شد.
گلزنی در جوار تماشاگران یاغی
دقیقه 120 دیدار فینال جام جهانی 1966 بود. انگلستان(3-2) از آلمان پیش بود که گروهی از تماشاگران انگلیسی نتوانستند خود را کنترل کنند و به داخل زمین بازی هجوم آوردند. چند پلیس نیز برای خارج کردن آنها وارد زمین شدند. در گوشه دیگر زمین« جف هرست» انگلیسی به دروازه آلمان نزدیک شد و با شوتی محکم، گل چهارم انگلستان را به ثمر رساند. هیچ کس نفهمید در هنگام به ثمر رسیدن این گل، چند نفر در میدان حضور داشتند!
44 سال بدون پنالتی
از اولین دوره جام جهانی تا سال 1974 سابقه نداشت که در هیچ فینالی، خطالی پنالتی رخ دهد. تا این که در دیدار هلند و آلمان غربی در سال 1974، هلندیها در همان دقیقه اول صاحب پنالتی شدند و« یوهان نیسکنس» با به ثمر رساندن آن، نام خود را در تاریخ ثبت کرد. اما دقایقی بعد، یک پنالتی به سود آلمان رخ داد و «پل برایتنر» بازی را به تساوی کشاند و زمینه ساز برتری (2-1) آلمان شد. سی سال بعد برای اولین بار یک فینال با تساوی به پایان رسید و برزیل با برتری(3-2) در ضربات پنالتی مقابل ایتالیا قهرمان مسابقات شد.
گل زد و تیرباران شد!
در سال 1994 تیم کلمبیا به عنوان یکی از مدعیان فتح جام وارد رقابتها شد. اما این تیم در نخستین دیدار خود با نتیجه (1-3) از رومانی باخت تا دیدار این تیم مقابل آمریکا به مسابقهای با اهمیت بدل شود. در این مسابقه« آندراس اسکوبار» مدافع کلمبیا دروازه تیم خود را باز کرد و سبب شکست(2-1) تیم خود شد. او چند روز بعد و در بازگشت به کشور خود، در حالی که در کافه ای نشسته بود توسط فردی مهاجم، تیرباران شد و جان خود را به خاطر« گل به خودی» از دست داد!
بادوام ترین بازیکنان
«آنتونیو کارباخال» دروازهبان مکزیک از 1950 تا 1966 در پنج جام جهانی به میدان رفت و در 11 بازی پیراهن کشورش را به تن کرد. او مدتها رکورددار حضور در جام جهانی بود تا این که در سال 1998 «لوتهار ماتئوس» آلمانی در پنجمین جام جهانی زندگی خود به میدان رفت. ماتئوس از 1982 تا 1998 در 25 دیدار پیراهن آلمان را به تن کرد.