عکس رهبر جدید

دی ماه

 ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
  فایلهای مرتبط
دی ماه

۹ دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت

نهم دی، روزی است که مردم ایران نشان دادند دشمنان خود و انقلاب را به خوبی میشناسند و هرگز فریب حیلههای دشمن را نمیخورند. در این روز مردم ایران بصیرت خود را به نمایش گذاشتند و نشان دادند در میان گرد و غباری که فتنهگران به پا کردهاند، هرگز نه راه را گم میکنند و نه دست از ولایت فقیه برمیدارند.

مقام معظم رهبـری فرمودند: «اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسهای که محاسبات دشمن را به هم ریخت؛ محاسباتی که با همکاری و برنامهریزی عدهای اقلیت در داخل از روی بغض و کینه شکل گرفته بود، اما در این روز حماسی یک بار دیگر امت اسلامی با بصیرت عمل کردند و دشمنان نظام مأیوس شدند.»

(خبرگزاری شبستان، شناسه خبر: 1130768)

بیگمان حماسـه مـردمی نهم دی ماه 1388 یکی از اتفاقات فراموشنشدنی است که باید همواره در حافظه تاریخی و سیاسی ملت ایران باقی بماند و چراغ راه آینده شود. روز نهم دی ماه در تاریخ انقلاب اسلامی با عنوان روز «بصیرت» به یومالله تبدیل و ماندگار شد.

 

۱۳ دی، شهادت سردار بزرگ اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی

بدون شک شهادت تنها درجهای بود که سردار حاج قاسم سلیمانی لیاقت و شایستگی آن را داشت. کسی که حتی نامش هم لرزه به جان دشمن میانداخت. شهادت حاج قاسم او را در افکار عمومی ایرانیان جاودانه کرد و این فرمانده غیور را به یکی از معروفترین چهرهها در جهان تبدیل کرد. سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، و ابومهدیالمهندس، معاون «حشدالشعبی»، بامداد جمعه 13 دی ماه 1398، در حمله موشکی بالگردهای آمریکایی به دو خودرو در اطراف فرودگاه بغداد، مورد هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از همان روز نخست به دنبال ازبینبردن اقتدار جمهوری اسلامی بود. او «توان هستهای»، «نفوذ منطقهای»، «قدرت پهپادی» و «ظرفیتهای اقتصادی» را از اساسیترین مؤلفههای قدرت ایران میدانست و به دنبال محدودکردن و مهار آنها بود. به همین دلیل بود که آمریکا در اردیبهشت 1397 از برجام خارج شد تا بتواند فشار و تحریمهای حداکثری را علیه ایران برقرار کند و با کمک آنها، باعث فروپاشی اقتصاد ایران شود. او حتی امیدوار بود این فشارهای عظیم و بیسابقه در تاریخ بشر، موجب فروپاشی اجتماعی و تغییر حکومت در ایران بشود و اسرائیل نفس راحتی بکشد؛ اما در عمل اینگونه نشد.

ایران با وجود سنگینترین فشارها به حیات خود ادامه داد. بنابراین آمریکا و اسرائیل تصمیم گرفتند علاوه بر گسترش و تشدید تحریمها، دست به ترورهای هدفمند و هوشمند بزنند. با چنین هدفی بود که ترور فرمانده نیروی قدس و دانشمندان هستهای و نیز ترور افراد مؤثر جبهه مقاومت در کشورهای عراق، فلسطین، لبنان و سوریه در دستور کار آمریکا و اسرائیل قرار گرفت. بامداد 18 دی 1398 بود که سپاه پاسداران با حمله موشکی به پایگاه عین الاسد(نظامی آمریکا) در عراق وعده (انتقام سخت) از آمریکاییها به تلافی شهادت سردار قاسم سلیمانی و همراهانشان را آغاز کرد.

 

۲۶ دی، فرار شاه

روز 26 دی 1357، محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران، تهران را به مقصد «آسوان» مصر ترک کرد. با اعلام این خبر از رادیو تهران، مردم در سراسر کشور به خیابانها ریختند و جشن گرفتند.

 

۶ دی، شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)

۲۳ دی، ولادت ایشان، روز زن

حضرت فاطمه(س)، دختر پیامبرگرامی اسلام، بانویی پرهیزکار و با ایمان بود که زندگی زاهدانه و شخصیتش، بهعنوان الگوی تقوا، قابل ستایش و احترام بسیار است. چه خوب است برای آشنایی با ابعاد وجودی و زندگی این بانوی بزرگوار، با بعضی از ویژگیهای بارز ایشان آشنا شویم. بانویی که در طول عمر کوتاه خود، انسانهایی را تربیت نمود که نورشان جهان را روشن کرد. درباره  مقام و منزلت حضرت زهرا(س) همین بس که خداوند در حدیث قدسی خطاب به پیامبر بیان میکند: «ای احمد! اگر تو نبودی افلاک را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود شما دو نفر را خلق نمیکردم.»

 

۲۳ دی تولد امام خمینی(ره)

زنده یاد سلمان هراتی در وصف امام خمینی(ره) سروده است:

پیش از تو آب معنی دریا شدن نداشت

شب مانده بود و جرئت فردا شدن نداشت

بسیار بود رود در آن برزخ کبود

اما دریغ زهره دریا شدن نداشت

در آن کویر سوخته، آن خاک بیبهار

حتی علف اجازه زیبا شدن نداشت

گم بود در عمیق زمین شانه بهار

بی تو ولی زمینه پیدا شدن نداشت

 

۱۵ دی، روز خانواده

خانواده به مفهوم محدود آن عبارت است از یک واحد اجتماعی، حاصل ازدواج زن و مرد که فرزندانشان آن را کامل میکنند. در تعریفی دیگر، خانواده میتواند شامل افرادی باشد که برای هدف و منافع مشترک تلاش میکنند. در این صورت همه ما مردم کشور عزیزمان ایران کنار هم یک خانواده هستیم. طبیعی است که هر خانواده  درست و سالمی در سختیها و ناملایمات کنار هم باشند و در مقابل خطرات از هم مراقبت کنند. چنین خانوادهای همیشه در بزنگاههای سیاسی راه درست را انتخاب میکند و درگیر بازیهای دشمن نمیشود. البته این خانواده، فرزندانی چون سردار قاسم سلیمانی تربیت کرده است که راهشان همچنان ادامه دارد.

در ادامه اگر بخواهیم نگاه جزئیتری به خانواده داشته باشیم، میتوانیم به مسائل و روابط نوجوانان عزیزمان با خانوادههایشان اشاره کنیم. اولین و مهمترین عامل مؤثر در شکلگیری شخصیت، ویژگیهای رفتاری و تغییرات دوران نوجوانی در خانواده است. دوران نوجوانی مرحلهای از زندگی است که نوجوان تغییرات جسمانی، شناختی، اخلاقی و رفتاری را تجربه میکند. درک و شناخت خانواده از این تغییر و تحولات مبنای سازگاری نوجوان و شکلگیری هویت پخته در اوست. هر قدر والدین بتوانند از نظر گفتاری و عاطفی ارتباط بیشتر و بهتری با فرزند نوجوانشان داشته باشند، روابط آنها صمیمیتر و دوستانهتر خواهد بود.

در دوران نوجوانی ممکن است همین تغییر و تحولات و این عبور از کودکی به بزرگسالی، در خانواده شرایطی را ایجاد کند که والدین و نوجوان ندانند باید با آن چطور برخورد کنند. نوجوانان باور دارند که دیگر بزرگ شدهاند، اما پدرها و مادرها هنوز نگراناند و رفتارهای دوران کودکی را با آنها دارند. در این میان بهتر است هم والدین و هم نوجوانان برای بهترشدن روابط خانواده تلاش کنند.

اما شاید سؤال شمـا این باشد که: «من بهعنوان نوجوان چهکاری میتوانم انجام دهم؟

تغییر دادن والدین احتمالاً شما را دچار ناکامی و سرخوردگی میکند. حتی تلاشی که برای تغییر پدر و مادر خود انجام میدهید، ممکن است والدین را در مقابل شما قرار دهد. اکثر افراد تصور میکنند که پدر و مادرها حتماً باید انسانهای کامل و بینقصی باشند. این تصورها باعث میشوند که افراد در روبهروشدن با نقصهای رفتاری والدین خود احساس ناکامی و ناراحتی کنند. بنابراین برای اینکه در ارتباط با والدین خود تحت فشار قرار نگیرید، لازم است نگاه تازهای به آنها داشته باشید و این را بدانید که پدر و مادر نیز همچون دیگر انسانها میتوانند نقصها و مشکلاتی داشته باشند. در واقع، حتی مهربانترین پدرها و مادرها نیز با وجود اینکه هیچوقت نیت بدی در مورد فرزندشان ندارند، امکان دارد ناخواسته به آنها آسیب بزنند. برای اینکه در این دوران حساس نوجوانی بتوانید نقش خود را در بهبود روابط خود با خانواده به بهترین شکل انجام دهید، توصیههایی برای شما داریم:

با آنها صحبت کنید

اگر احساس میکنید کـه والدین شما آنطور که باید با شما ارتباط خوبی ندارند، یا رفتار خاصی در آنها باعث آزار شما میشود، به جای قضاوتکردن، انتقادکردن یا واکنش نشاندادن احساسی، بهتر است که مشکل خود را با آنها در میان بگذارید، دلایل خود را بازگو کنید و از آنها بخواهید که دلایل خود را برایتان شرح دهند. به این ترتیب شما از فروخوردن خشم یا ناراحتی در امان هستید. گاهی دلخوریهایی که بیان نمیشوند، در طولانی مدت باعث ناراحتیهای فراوان خواهند شد و حتی ممکن است شما را از والدینتان دلسرد کنند.

۱۲
کلیدواژه: رشد نوجوان، روزهای مانا، دی ماه، لیلا جلیلی
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید