آیا میدانستید که در جهان بیش از 120 نوع غذای متفاوت با گوشت قلقلی پخته میشود؟ تعدادی از آنها مختص ایران عزیزمان است! چندتا از معروفترینهای آنها عبارتاند از: زیرهپلو با گوشت قلقلی کرمان، ، قنبرپلوی شیرازی با گوشتقلقلی، شویدپلو با گوشتقلقلی، زرشکپلو با گوشت قلقلی، عدسپلو با گوشت قلقلی، کشمش و گوجهپلو وگوشت قلقلی استانبولی.
مواد لازم
برای سه نفر بزرگسال:
- گوشت چرخکرده: 200 گرم
- برنج: سه پیمانه
- گوجه فرنگی: سه عدد
- کمی روغن پخت و پز
- نمک، فلفل و زردچوبه
- پیاز
طرز تهیه
- مقداری پیاز را رنده میکنیم. آب آن را میگیریم و برای برنج نگه میداریم.
- پیاز رندهشده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با گوشت چرخکرده خوب ورز میدهیم.
- آن را به صورت توپهایکوچک درمیآوریم و در یخچال میگذاریم تا استراحت کند.
- سه عدد گوجهفرنگی و چند پیاز کوچک را کبابی میکنیم.
- سه پیمانه برنج را در آب پیاز رندهشده چهار پیمانه آب و کمی روغن و نمک دم میکنیم.
- وقتی آب برنج جوش آمد، گوشتهای قلقلی را لابهلای برنجها بهصورت یکنواخت میریزیم و به آرامی با قاشق هم میزنیم تا آب برنج تبخیر شود.
- در ظرف را میگذاریم و صبر میکنیم تا خوب بپزد.
- پلوگوشت قلقلی آماده است.
- آن را با گوجه و پیاز کبابی سرو کنید.
نوش جان
پیش غذای لیوانی
معصومه شیخان
مواد لازم
- شیر، دو لیوان
- پودر ژلاتین، دو قاشق غذاخوری
- آرد یک قاشقغذاخوری
- وانیل، نصف قاشق چایخوری
- پودر کاکائو، یک قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل، به میزان لازم
- چند لیوان یکبار مصرف کاغذی
- شکر، یک لیوان
طرز تهیه
- پودر ژلاتین را با نصف استکان آب در ظرفی حل میکنیم تا باز شود.
- آن را روی حرارت غیرمستقیم (مانند قراردادن ظرف روی کتری درحال جوش) قرار میدهیم تا شفاف شود.
- شیر، آرد، شکر، وانیل و پودر کاکائو را داخل ظرفی دیگر با هم مخلوط میکنیم تا یکدست و صاف شود. آن را روی شعله حرارت قرار میدهیم و مدام هم میزنیم.
- ژلاتین شفافشده (بنماری شده) را به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
- وقتی مواد به غلظت رسید و جوش آمد، آن را داخل چند لیوان یکبار مصرف کاغذی میریزیم و به مدت دو ساعت در یخچال قرار میدهیم تا کاملاً سفت شود.
- با بریدن لیوان کاغذی، با احتیاط دسر را از لیوان خارج میکنیم.
- دسر را برشهای دلخواه میزنیم و در پودر نارگیل میغلتانیم.
- دسر لیوانی آماده است.
- با حذف پودر کاکائو از دستور بالا، رنگ دیگری از این دسر را خواهید داشت.
- این دسر را میتوانید در یخچال به مدت سه روز نگهداری کنید.